Reede pärastlõunast ootab Kuressaares staadioni ja linnuse vahelisel alal lustimishimulisi liikuv lõbustuspark Tivoli Tuur. Korraldajate sõnul on tehtud kõik selleks, et külastajad saaksid atraktsioone turvaliselt nautida.

Seoses kevadel Rakveres toimunud õnnetusega on Tivoli Tuuri peakorraldaja Lauri Viikna sõnul veelgi tugevdatud atraktsioonide tehnilist kontrolli.

“Edaspidiste õnnetuste vältimiseks ja ennetamiseks oleme tellinud kohale tehnikat üle vaatama Elektrikontrollikeskuse OÜ, kes tegi ka vajalikud elektrimõõtmised, ja Euroopa Liidu tehnokontrollifirma Salwens, kes on kõige pädevam karussellide ekspert Euroopas,“ selgitas Viikna.

Peakorraldaja andmetel on Tivoli Tuuri 12-aastase ajaloo vältel toimunud üritused rohkem kui kuuesajal päeval linnades üle Eesti, külastajaid on olnud miljoneid. „Kui arvesse võtta praktiliselt ainukest õnnetust Tivoli Tuuri ajaloos, siis statistiliselt on Tivolis ohutum kui tänaval liikuda,“ märkis Viikna, lisades, et siiski ei ole keegi hädade eest kaitstud. Oluline on, et õnnetuste vältimiseks tehakse kõik mis võimalik ja et meeskond on tasemel.