“Nii minu kui ka minu firma töötajate tegevusest või tegevusetusest ei sõltunud selle õnnetuse juures midagi. Iga ettevõte peab ja saab vastutada ainult oma tegevuse eest,” ütles Viikna ajalehele Virumaa Teataja.

Tivoli Tuur OÜ-d kohtus esindav vandeadvokaat Kalev Aavik arvas, et moraalse kahju olemasolu on võimalik. “Selle kahju rahaline väärtus saab peagi ITV Heby ja kannatanute vahel algavate läbirääkimiste peamiseks objektiks,” lisas ta.

“Kui need ei olnud Tivoli Tuur OÜ karussellid, töötajad, kindlustus, ülevaatused ja Tivoli Tuur OÜ ei pakkunud teenust ega müünud pileteid, siis ka kõige parema tahtmise juures ei saa Tivoli Tuur OÜ teise firma tegevuse eest vastutada. Kui kannatanute advokaadid Tivoli Tuuri varale tõkendi seadsid, siis üheks põhiargumendiks oli see, et Lauri Viikna saatis haiglasse kannatanutele rohtu ja lilled. Järelikult tundis ennast süüdi … See, et olen pidevalt nähtaval olnud selgitusi jagades, et olen proovinud aidata nii kannatanuid kui ka Rootsi partnerit, pole jäänud karistuseta,” kinnitas Viikna.

Rakveres kevadel tivoli karussellipõlengu uurimiseks käivitatud kohtuasjas on tänaseks peetud esimesed istungid.