Mai keskelt ühepoolselt OÜga Tivoli Tuur suhelnud 19 kannatanut esindav vandeadvokaat Küllike Namm sai esimese vastuse esitatud pretensioonidele maikuu viimasel päeval, kirjutab Virumaa Teataja.

“Meie ettepanek oli selline, et kui nad suunaksid oma nõuded ITV Heby vastu, hakataks nendega kohe pidama sisulisi läbirääkimisi kahjunõuete teemal,” ütles tuuri korraldajat esindava advokaadibüroo Laus & Partnerid vandeadvokaat Kalev Aavik.

Praegu tegeleb Namm klientide ühise hagi koostamisega. “Hagi tagamise avaldus on kohtusse esitatud, kohus on selle määrusega rahuldanud ja OÜ Tivoli Tuur kinnistule Viimsis seatakse kohtulik hüpoteek kannatanute nõuete tagamiseks,” rääkis Namm ja lisas, et ühine 5 miljoni kroonini ulatuv hagi esitatakse Viru maakohtusse hiljemalt 11. juulil.

Vastaspoole esindaja tunnistas, et kannatanud peaksid moraalse kahju eest mingisugust hüvitist saama, kuid summad, mida kannatanud küsivad, panevad juristi imestama.

“Meie soov oli pidada kahjunõuete üle läbirääkimisi, aga kui kannatanute esindajad leiavad, et neil on asjaga nii kiire, et seda tuleb hakata kohe kohtus lahendama, siis on see nende otsus,” lausus Kalev Aavik, kelle ütlust mööda soovisid tema kliendid ära oodata põlengu põhjusi selgitavate ekspertiiside tulemused.