"Nii, nagu ma olen ka varem välja öelnud, ja ka mitmete teiste aadressidega seoses, kus Nõmmel on teadlikult mindud vastuollu välja antud ehitusloaga, ma arvan, et see ei ole selline tegevus, mida linn peaks tagantjärele seadustama või andma sellisele käitumisele oma heakskiidu," sõnas Terik.

"Eelmisel suvel käis meediast palju läbi see kaklus, mida ma pidasin Ravila tänava 3 osas. Kindlasti on ka lisaks Sihi tänavale veel neid aadresse, kus on omanik teadlikult teinud väikse krutski sinna juurde," sõnas Terik.

"Ma loodan, et linnaplaneerimise amet, nagu ta on välja öelnud, valmistab ette seda dokumentatsiooni, mis peaks andma väga selge signaali, et selline tegevus ei ole linna jaoks aktsepteeritav. Omanik peab arvestama sellega, et selline olukord, mille ta täna on endale tekitanud ilusa valmisehitatud maja näol, läheb muutumisele," viitas Terik hoone lammutamisele.

Kui luba on antud hoone rekonstrueerimiseks ja ehitatakse hoopis uus ja täiesti teistsugune maja, siis selle püsti jätmine muudaks ehituslubade võtmise, linnaplaneerimisliku protsessi, linnapoolse ja laiemalt omavalitsustepoolse kontrolli tegemise mõttetuks, isegi, kui maja on ilus ja hästi ehitatud.

"Võiks ju kõik ehitada kuhu iganes ja mida iganes, siis võiks ju Delfi oma toimetuse ka ehitada fibo plokkidest Raekoja platsi. Sellepärast ongi oluline vaadata, mis kuhu sobib, ja selle jaoks on kindel regulatsioon," rõhutas Terik.