"IRLi ürituse eesmärk oli näidata, et lisaks muudele tegevustele võiks peaminister Taavi Rõivas leida ka aega, et pidada maha paremerakondade peaministrite vaheline debatt," selgitas Riisalo laupäeval toimunud ürituse tausta Delfile.

Riisalo sõnul soovis IRL juhtida tähelepanu sellele, et vaatamata mitmetele kutsetele ei ole peaminister leidnud aega, et Juhan Partsiga debateerida.

"Kindlasti ei andnud me oma üritusega kuidagi hinnanguid inimestele või organisatsioonidele, kellega peaminister kohtus," ütles Riisalo. "Vastupidi, IRL on kogu aeg setude huvide eest seisnud ja teeb seda ka edasipidi."

Riisalo usub, et visa ja targa rahvana mõistavad setud kindlasti seda, et meie kõigi hea käekäik sõltub majanduse arengust ja sellest, kas olulised reformid, näiteks haldusreform, saavad lõpuks tehtud.

"Just nende asjade üle me sisuliselt arutada tahaksime ja selleks pole paremat aega kui valimiste eel," lisas ta.

IRLi peasekretär Tiit Riisalo ütles laupäevasel pressikonverentsil, et Taavi Rõivas on keeldunud Partsiga avaliku vaidluse pidamisest, põhjendades seda ajapuudusega. Seejärel võttis Riisalo ette Rõivase viimase aja tegemised ja leidis, et need pole nii olulised kui valimisdebati pidamine IRLiga.

Ühe näitena tõi IRL esile peaministri kohtumise setudega nende uusaastapeol. "Loomulikult tuleb käia ka väljaspool Tallinna, kindlasti väga armsad inimesed, aga kas seda peab tegema just praegusel hetkel, kui võiks mõne ägedama debati ette võtta?"

Setumaa Valdade Liidu juhi Margus Timmo sõnul tegi IRLi selline suhtumine setudel meele mõruks. "IRL on aastaid rääkinud, et nad hindavad setude pingutusi oma kultuuri hoidmisel ja aitavad Eestis ühel omanäolisel kultuurikillul elus püsida. Tänane iroonia muutis selle jutu tühjaks," ütles Timmo