Probleem peitub selles, et mõne aasta eest toimus teater NO99 kunstiprojekt nimega Ühtne Eesti, milles imiteeriti partei loomist.

„Aastaid tagasi üritasime teha kõige lollimat ja populistlikumat parteid Eestis. Ja näed, kulus mõni aasta ja saadigi hakkama,“ rääkis projekti Ühtne Eesti eestvedaja Tiit Ojasoo Delfile.

„See on hämmastav, et inimene, kes visatakse eelmisest parteist välja valetamise ja petmise pärast alustab ka oma uut parteid vargusega,“ lisas ta.

Ojasoo kinnitusel on sõnapaar Ühtne Eesti kaubamärgina kaitstud ning kuulub teatrit NO99 haldavale sihtasutusele. Hetkel konsulteerib ta juristidega selles osas, kuidas projekti nimi Ojulandi käest päästa.

„Ühtse Eesti nimi on võimsam kui kogu see (Ojulandi partei - toim) algatus. Ei tahaks Ojulandile meie kuulsust anda. Kui tahab ise midagi teha, siis tehku. Ilmselgelt oleme sellele vastu, et Ühtse Eesti nime selles kontekstis kasutatakse,“ lisas ta.

„Mõelge näiteks ajakirjanduse peale. Kui nemad (Ojulandi erakond – toim) registreerivad Erakond Ühtne Eesti ja hakkavad pressiteateid välja andma, siis hakkame meie ka Ühtse Eesti nime alt pressiteateid välja andma. Kus see segaduse ots?“ tõi Ojasoo elulise näite, kuidas asjad minna võivad.

Mis saaks siis, kui Ojuland tuleks välja eriti helde pakkumisega kaubamärgi kasutamise õiguse saamiseks?

„Kui teinekord on mõnda näitlejat on vaja filmi mõnikord, siis närvilisem produktsioonikompanii pakub, et ostavad meilt etenduse ära, kuid kui nad kuulevad kui palju see maksab, siis tõmmatakse tagasi. Helde pakkumine tegelikkuses pole reaalne,“ rääkis Ojasoo.

Ühtne Eesti päästis Ojasoo sõnul eelmised valimised. „Sellel hetkel ei saanud keegi uut parteid teha, sest me tegime selle nii-öelda ära. Eesti pääses Leedu saatusest, kus partei teinud telestaarid ja klounid said parlamenti,“ selgitas ta.

Väike videomeenutust Teater NO99 Ühtse Eesti suurkogult.