"Mis teil öelda on, mida te tahate öelda," hüüdis Lang saalist, kirjeldas NO99 teatri juht Tiit Ojasoo saates "Värske Ekspress". Ojasoo sõnul tõusis Lang püsti ja segas oma hüüetega näitlejaid päris kõvasti.

"Õnneks istust tema ühel pool Silver Meikar ja teisel pool proua Lang, kes ta maha rahustasid."

Aga etendus jäigi pooleli, näitlejad läksid laiali, ütles Ojasoo.

NO-teatri peakunstnik Ene-Liis Semper pakkus, et võib-olla tahtis Lang lihtsalt etendusest osa võtta ning läks mänguga kaasa.

Ojasoo sõnul on Eesti poliitikat materdav Ühtse Eesti projekt tekitanud poliitikute seas suurt huvi, nii oligi suurkogu soojendusaktsiooni ajal teatrisaalis üllatavalt palju prillidega ja ülikonnastatud noori mehi. Kahjuks jäi etendus aga justiitsministri sekkumise tõttu poolikuks.

Teater NO99 toob 7. mail Saku Suurhallis vaatajani "Ühtne Eesti" suurkogu. Kaks ja pool aastat ettevalmistatud projekt põhineb arvukatel intervjuudel erinevate inimestega ning ohutundel. Suurejooneline vaatemäng kohtub poliitilise kätšiga, nalja- ja videonumbrid poliitikute pussuga.

"Reformierakonnas on siseopositsioon keelatud. Tallinna linnavalitsus plokib kõigi Edgar Savisaare vaenlaste detailplaneeringuid, aga kui juhtud olema tema sõps, siis sea sammud Solarisse või Lindakivi kultuurikeskusesse väikesele astmelisele tuluõhtule. IRLi siselõhe on kinni makstud Äraostmatute poolt ning Jüri Pihlile ei ütle mitmed tema erakonnakaaslased enam teregi," tutvustab teater oma suurprojekti.