Vajadus ajutise juhi järele tekkis, kui senine kommunikatsioonibüroo juht Inga Bowden läks teist korda lapsepuhkusele ja tema äraoleku ajaks oli vaja talle asendajat. Peaministri büroo juhataja Liina Kersna sõnul oli konkursile raske osalejaid leida, sest inimesed ei tahtnud tulla ajutisele töökohale, kus pole selge, kui pikalt ametiaeg kestab. Kersna ise on varem kuus aastat töötanud valitsuskommunikatsiooni büroos nii meedianõuniku kui ka direktorina

Lapsepuhkusel ollakse Eestis enamasti vanemapalga lõpuni ehk poolteist aastat, aga lapsevanem võib otsustada ka varem tööle tagasi tulla, ent ta võib ka tööle naasmisega venitada kuni kolm aastat.

Bowdenile asendajat otsinud tippjuhtide valikukomisjon, kuhu kuuluvad riigisekretär, rahandusministeeriumi ja põllumajandusministeeriumi kantsler, õiguskantsleri ja riigikontrolli esindajad ning tunnustatud personalijuhtimise ekspert, ei pidanud kahte lõppvooru jõudnud inimest sellele kohale sobivaks.

Seetõttu paluti sellele kohale Tiina Ansip seniks, kuni korraldatakse uus konkurss Bowdenile ajutise asendaja leidmiseks.