"Olen seda meelt, et need ideed on tõsist kaalumist väärt," sõnas Tiidus. Ta lisas, et mõtet konkreetselt Balti riikide või ka rohkemate Euroopa riikide ühisest telejaamast, mis looks võimaluse pakkuda alternatiivi venekeelse televaataja jaoks, on välja pakutud varemgi.

"Selle teostamine on aga paras pähkel ja ilmselgelt poleks see rahalises mõttes lihtne väljakutse. Isegi mitme riigi koostöös," tunnistas Tiidus.

Ministri hinnangul oleks praktilistel kaalutlustel mõistlik kiiremate lahenduste jaoks panustada sinna, kus on potentsiaal heade tegijate ja vaatajaskonna näol juba olemas. "Näiteks venekeelne "Aktuaalne kaamera". Tuleks vaadata peale juba varasemalt tuttavatele saateformaatidele, mis on olnud vaatajate poolt hinnatud ja mõelda, kas on võimalik neid veelgi atraktiivsemaks kujundada," rääkis ta.

"Peame siiski meeles pidama, et kuigi televisioon on vene keele kõnelejate jaoks üks olulisi info saamise kanaleid, pole see kindlasti mitte ainuke. Eriti noorema põlvkonna jaoks, kes hangib oma infot olulisemal määral interneti vahendusel. Täna on olemas küllalt tugevad venekeelsed uudisteportaalid mitmel Eesti väljaandel, olgu see Postimees, Delfi, ERR. Ja meediapilti tervikuna vaadates ei saa unustada ka ERRi venekeelse Raadio 4 suurt kuulajaskonda," sõnas minister.

Läti avalik-õigusliku televisiooni (LTV) juht Ivars Belte on välja pakkunud, et Läti sooviks koostöös Eesti ja Leeduga luua Balti riikides leviva ühise venekeelse telekanali, mis pakuks alternatiivi venekeelsetele propagandahõngulistele kanalitele. Ka IRL-i liige Anvar Samost tegi kultuuriminister Urve Tiidusele ettepaneku uurida Euroopa Liidu venekeelse teleprogrammi (Golos Jevropõ) loomise võimalusi.