115 kandidaadi seast valis sihtasutus Noored Kooli välja 13 osalejat Noored Kooli programmi teise lendu. Tegemist on võimekate ja teotahteliste noorte inimestega, kellest igaüks läbis edukalt tiheda sõelumise, mis koosnes mitmest intervjuust, rühmatööst, näidistunni andmisest, võimekuse testidest, ainealasest testimisest ja tööalasest isiksuse küsimustikust, teatas sihtasutuse pressiesindaja.

Väljavalitute seas on nii Eesti kui välismaa ülikoolide haridusega noori. Nende erialane taust on mitmekesine: õigusteadusest ja majandusest füüsika, keskkonnakorralduse ning eesti ja soome-ugri keeleteaduseni. Ligikaudu pooled osalejad on magistrikraadiga või magistrikraadi omandamas. Noorim osalejatest on 21-aastane ja vanim 30-aastane, osalejate seas on neli noormeest ja üheksa neidu.

“Eesti ühiskonna jaoks on oluline, et parimad ülikoolilõpetajad valiksid õpetajaks olemise vähemalt mõnedeks aastateks oma elust,” ütles sihtasutuse Noored Kooli tegevjuht David Rebane. “Ootused on meil kõrged kõigile oma osalejatele, sest näeme neid eeskujudena selle mõtte muutumisel reaalsuseks.”

2. lennu ettevalmistuskoolitus algab juulis ning õpetajatena astuvad nad klassi ette septembris 2008. Koolitused ja pidev enesetäiendamine jätkuvad läbi kaks aastat kestva programmi. Iga Noored Kooli programmi osaleja koolitusse investeeritakse kahe aasta jooksul ligikaudu 150 000 krooni.

Noored Kooli programmi esimene lend valiti välja 2007. aasta kevadel, kui 11 kohale kandideeris 76 inimest. Noored Kooli programmi kolmandasse lendu saab kandideerida alates käesoleva aasta oktoobrist.

Noored Kooli on haridusprogramm, mis tegutseb selle nimel, et igal lapsel Eestis on võimalus saada hea haridus. Programmi eesmärk on tuua igal aastal 15-20 võimekat ja teotahtelist noort terava õpetajate puudusega koolidesse ning luua tingimused nende kujunemiseks headeks õpetajateks ja liidriteks, kes tooksid positiivseid muutusi Eesti haridusmaastikule ja ühiskonda.

Noored Kooli asutajad on Heateo Sihtasutus ja Hansapank. Ettevõtmist toetavad Eesti Päevaleht, Estonian Air, Pärnu Konverentsid, Ragn-Sells, Arco Vara, Ecoprint, Eesti Ekspress, PricewaterhouseCoopers, Tallinna Vesi, Fontes, Haridus- ja Teadusministeerium, Hill & Knowlton, Teach First ja Velvet. Noored Kooli õpetajakoolitust koordineerib Tallinna Ülikool.