Must, kes on viimasel ajal silma paistnud nn Savisaare-vastase leeri ühe peaesindajana, on kutsutud aukohtu ette andma selgitusi kirjade kohta, mis puudutavad Tartu piirkonnas toimunud valimisi. Musta kohta on tehtud kokku kolm kaebust. Seda kinnitas Delfile üks partei juhatuse liige.

Aadu Must ise ütles Delfile eile, et tema teada ei ole teda aukohtu ette kutsutud.

Must oli viimati avalikkuse ees seoses Tartu piirkonna valimistega, enne mida ta väitis, et Tartusse on tema oponendi poolt hääletamiseks üle toodud kahekohaline number keskerakondlasi.

Keskerakonna aukohtu esimees Kalle Klandorf ütles eile Delfile, et tänase istungi päevakorras on mitu teemat, üks neist puudutab Repsi. Ta oletas, et aukohtu töö võib kesta kogu päeva. Küsimust, kas ja millega seoses aukohus ka Aadu Musta arutluse alla võtab, keeldus esimees kommenteerimast.

Aukohus oma otsust ei avalikusta, vaid saadab oma soovituse juhatusse, mis peab vastu võtma otsuse, mida teha.

Keskerakonna juhatuse liige Mailis Reps läheb täna võltsimissüüdistusega samuti erakonna aukohtu ette. Juba kell kolm toimub erakonna juhatuse istung, mis võib teha otsuse Reps välja visata. Reps lubab aga igal juhul jätkata tööd Keskerakonna juhatuses ja riigikogu fraktsioonis.