8.-20. novembril toimus Tallinna tervishoiu kõrgkooli ruumides traumakoolitus, kus osalesid Tartu ülikooli meditsiinivaldkonna kuue eriala arst-residendid. Koolitust viisid teiste seas läbi Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst dr Peep Talving ja Terviseameti meditsiinistaabi juht dr Arkadi Popov.

Ühel traumakoolitusel „kannatanut” mänginul diagnoositi hiljem koroonaviirus. Terviseamet suunas temaga kokku puutunud koolitusel osalenud karantiini, kus nad praegu ootavad testimist.

Koolitusel osales 19 inimest. Seda, kui palju neist nakatunuga kokku puutusid ning parasjagu karantiinis on, terviseamet ei täpsusta. Doktor Peep Talving ja doktor Arkadi Popov nakatunuga kokku ei puutunud.

Tallinna tervishoiu kõrgkooli õenduse õppetooli juhataja Kristi Puusepp selgitas, et kuigi teooriaõpe on viidud distantsõppele, siis praktilisi oskusi tuleb kõrgkoolis ikkagi kohapeal õppida.

„Vastasel korral poleks võimalik riiklikku koolitusvajadust täita ning tagajärjed oleksid veel tõsisemad,” tõdes Puusepp. „Meie õppijad on vastutustundlikud ja teadlikud, samuti tervishoiutöötajad, kes koolitustel osalevad.”

Puusepa sõnul täitsid kõik koolitusel osalenud eelnevalt tervisedeklaratsiooni, kandsid maske ja olid võimalusel hajutatult. Käte antiseptikumid ja pinnadesinfektsiooni vahendid olid igas ruumis.