Tänaseks on Eestis tuvastatud 17 koroonaviirusesse haigestumist. Viimased uudised on tulnud Võrumaalt, kus Võru haigla sõnul on kinnitatud koroonaviiruse juhtum ning kohalikud koolid ja lasteaiad suleti ajutiselt. Kuna sündmus on värske, ei osanud terviseamet seda pikemalt kommenteerida.

Terviseamet tõstis ka riskitaset riigist ning nende hinnangul on piiratud haiguskollete ja -puhangute tõenäosus kõrge.

Eile ilmnes, et Saaremaal on viirusesse haigestunud kaks inimest, kes ilmselt said haiguse Eestisse saabunud Põhja-Itaaliast pärit võrkpalluritelt. Tegemist on esimese registreeritud korraga, kui nakatumine toimus Eestis, mitte riskipiirkonnas.

Kadai sõnul on Itaalias toimunu Eesti jaoks selge õppetund ning vaadates, kes on raskelt haigestunud või viiruse tõttu surnud, siis on selge, et riskirühm on kõrges eas inimesed.

"Valdavalt on elanikkonna puhul tegemist kerge haigusega, aga vanemaealised on ohustatud ning need kroonilised haiged, kes on juba täna väga palju haiglaravil. Kui me tahame selle haiguse raskeid juhtumeid ära hoida, siis tuleb keskenduda riskirühmadele. See pole hea mõte, kui teie laps jääb haigeks, et siis viite ta vanaema ja vanaisa juurde. Nemad võivad seda haigust väga raskelt põdeda," sõnas Kadai.

Saaremaal nakatumisest rääkis Kadai, et juhul kui olukord peaks saarel eskaleeruma, ei oleks siiski tark otsus Saaremaad täiesti isoleerida. "Ühiskonnaelu peab jätkuma, elutähtsad teenuseda peavad jätkuma ja selleks peavad inimesed tööl käima. Me ei saa jätta oma inimesi sinna saatuse hooleks."

Kadai rõhutas, et viirushaiguse testimise eesmärk on teada saada, kes on nakatunud ja kes on olnud tema lähikontaktsed. Massilist testimist ei tee praegu Kadai sõnul aga ükski riik ning riigid muudavad oma suhtumist testimisse vastavalt sellele, kuidas haigus on levinud.

"Tegelikult ei tea keegi, kuidas selle viirusega asi edasi läheb. Muud koroonaviirused levivad hooajaliselt. Need hüpoteesid on olemas, et soojemate ilmade saabumisega see viiruse levimine peatub," ütles Kadai.