Terviseameti põhja regionaalosakonna menetlusgrupi juhi Juta Varjase sõnul oli Lääne-Tallinna keskhaigla menetluse käigus koostööaldis ja tunnistas oma tegevuses puudujääke. "Ameti eesmärk oli tuvastada koostöös haiglaga operatiivselt süsteemsed puudujäägid nakkusohutuse tagamisel ja aidata need kiiresti kõrvaldada," sõnas ta.

Terviseameti põhipingutus haiglas oli suunatud plaanilise ravi nakkusohutule taastamisele. "Nakkusohutu haiglakeskkonna loomisel on juhenditel ja nõudmistel väga oluline roll, kuid reeglitest kinnipidamine on iga haiglatöötaja jätkuv kohustus," ütles Juta Varjas.

Plaanilise ravi taastamiseks vajalikud miinimumnõuded on haiglal täidetud ja uusi haiglasisese nakatumise juhtumeid ei ole registreeritud.

Varasemalt tuvastas terviseamet Lääne-Tallinna keskhaiglas rikkumised isikukaitsevahendite puudulikus või vales kasutamises ning tööprotsesside läbiviimise korraldamises haigla erinevates osakondades. Menetluse käigus korrigeeris keskhaigla tööprotsesse, uuendas isikukaitsevahendite kasutamise juhendeid ja kontrollis nende juhendite täitmist haigla erinevates osakondades.

Tervisamet algatas riikliku järelevalvemenetlus seoses ohukahtlusega, et haiglas ei rakendata piisavalt tervishoiuteenuse osutamisel nakkustõrje meetmeid.