Täna selgus, et lisaks Vabanki ööklubile on Tartus uueks nakkuskoldeks baar Naiiv, kus ühel peol käinud inimestest on nakatunud kaheksa kohalikku ja üks soomlanna.

Irina Dontšenko rääkis Vikerraadio hommikuprogrammis, et viiruse oht ööklubides ei ole kõrge, kui me jälgime piiranguid, hoiame distantsi ja ei lähe haigena peole. Maski kandmist pole terviseamet Dontšenko sõnul kunagi keelanud, kuid kuldreegliks peetakse seda, et mask pannakse ette haigele inimesele, et haige ei levitaks viirust edasi. Dontšenko sõnas, et kui on vaja, siis kaalutakse ka maskide kohustuslikuks muutmist, kuid maske peab õigesti kandma ja populaarsed mustrilised maskid nii tõhusad ei ole.

"Abinõudena maski kandmine on alati igati teretulnud, aga ikka mäletame seda, et maski ees olemine võiks olla kuni kolm tundi ja kasutame õigesti, ärme nihuta teda üles-alla, nina pealt suu peale ja siis vastupidi," sõnas Dontšenko.

Eile saatis Tartu koos ametkondadega valitsusele ettepanekud taastada 2+2 reegel, meelelahutusasutustele seatud nõuded ja teha rangelt soovituslikuks maski kandmine siseruumides. Dotšenko ütles piirangute taastamise kohta, et tuleb vaadata, milliseks olukord areneb ning terviseamet pooldab üleriigilisi meetmeid.

"Kui võtta tarvitusele mingi meede, siis üle Eesti," ütles Dontšenko. Dontšenko lisas, et mingile piirkonnale piirangute kehtestamine ei toimiks, sest kui mingid asutused ühes linnas kinni panna, siis inimesed liiguvad teise linna, kus need asutused on lahti.