Kadai ütles ETV „Ringvaates”, et terviseamet pani täna ühe teadusartikli põhjal paika kolm stsenaariumi, kuidas võiks pandeemia edasi kulgeda. „Me läheme sellise tõenduspõhisusega täna, et see pandeemia jätkub lähima kahe aasta jooksul, aga see, kuidas ta kulgeb, seal on erinevad stsenaariumid. Väga suur tõenäosus on, et see haigus lihtsalt ära ei kao. Tõenäoline on, et ta taandub suveks, aga võib sügisel uuesti tulla.”

Kadai tunnistas, et uus laine võib olla veelgi rängem ja nõuda uusi piiranguid riigis. „Üks võimalik stsenaarium on see, mida on nüüd mudeldatud ja vaadatud eelnevate gripipandeemiate puhul ennekõike, et tõepoolest see niinimetatud teine laine on selline nagu tsunami või suur laine ja võib olla üsna agressiivne ja tõsine. See on üks nendest stsenaariumidest, mis võib iseenesest realiseeruda, mis tähendab ka tegelikult, et mingeid meetmeid peab uuesti rakendama.”

Saatejuht Marko Reikop palus selgitada, milline on olukord teistes riikides, näiteks Hiinas, kellelt võiks ehk õppida, mida tulevik toob. „Siin me peame arvestama, et me ei näe praegu viiruse loomulikku kulgu,” vastas Kadai. „Me näeme viiruse mahasurutud kulgu, aga see ei tähenda võitu viiruse üle. Ta hõõgub kuskil edasi, see viirus on olemas, ta ringleb ja nii kui kuskil tekib võimalus sellel viirusel tagasi tulla, nii ta tagasi tuleb. Sellepärast et täna meil ei ole ikkagi mingisugust eeldust selleks, et inimkonnal oleks piisav immuunsus, et see viirus ei saaks enam ringelda. Kindlasti on alles väga väike osa inimestest seda viirust põdenud ja uuesti ei nakatu, aga ülejäänud inimesed on kõik vastuvõtlikud.”

Kadai möönis, et ilmselt tuleb ka suve jooksul uusi nakatumisi ja me ei saa nautida päris sellist suve nagu oleme harjunud. See ei tähenda tema sõnul aga ka seda, et peaksime terve suve kodus istuma. „Me peame olema valmis, et selle viirusega tuleb edasi elada,” sõnas ta.