Enne reisi soovitab terviseamet hinnata koos arstiga võimalikke nakatumisohte sõltuvalt reisiajal valitud elustiilist ning reisi kestvusest ja kaalud vajadusel täiendavaid vaktsineerimisi näiteks B-viirushepatiidi, marutõve ja kõhutüüfuse vastu.

Suurvõistlustele minnes tuleks vormistada endale piirkonnas kehtiv meditsiiniabi kindlustus. Kui inimene tarvitab ravimeid mõne kroonilise haiguse raviks, siis tuleks need võtta kaasa originaalpakendis.

Reisi ajal tuleks pesta tihti käsi ja varuda ühekordseid desinfitseerivaid salvrätikuid, et saaksid neid kasutada kätepesu võimaluse puudumisel.

Lisaks tuleks hoida vahet haigustunnustega inimestest, köhides ja aevastades katta nina ja suu taskuräti või selle puudumisel varrukaga.

Süüa tuleks korralikult läbikuumutatud toitu, pastöriseeritud piimatooteid ja hoolikalt pestud puu- ning köögivilju, võimalusel vältida tänavatoitu.

Joogiks ja hambapesuks tuleks tarvitada keedetud või pudelivett, hoiduda kraaniveest valmistatud jääkuubikutest.

Võistluste külastajad peaksid enne reisi kontrollima, kas nad on vaktsineerimiskavale lisaks vaktsineeritud ka A-viirushepatiidi ja meningokokknakkuse vastu.

Kõiki vaktsineerimisi viib läbi perearst või haiglate juures asuvad vaktsineerimiskabinetid. Vaktsiinid ja vaktsineerimised on täiskasvanule üldjuhul tasulised. Ainus tasuta vaktsiin täiskasvanutele on vaktsiin difteeria ja teetanuse vastu. Difteeria-teetanuse vastast kaitset tuleks uuendada iga kümne aasta järel.

Selle aasta jalgpalli MM toimub Venemaal 14. juunist 15. juulini.