TAI kõneisiku Maris Jakobsoni sõnul teadis instituut neile tehtud pakkumuse järgi, et teenuse osutaja ehk Comenius OÜ hakkab Energia 8 asuva haigla hoones pakkuma ööpäevaringset rehabilitatsiooniteenust uimastisõltlastele, vahendas BNS.

"Teenuse üle järelvalvet tehes tuvastasime aga, et selles hoones ei ole tollase hooldushaigla juhataja sõnul nimetatud teenust osutatud," selgitas Jakobson.

Asjaolude edasisel uurimisel kohtusid TAI esindajad oma lepingupartneriga haiglahoone territooriumil olevas teises hoones.

"Selles hoones tervishoiuteenuse osutamiseks puudus aga OÜ-l tegevusluba, samuti selgus, et seal olemasolevate ravikohtade arv oli oluliselt väiksem kui aruannetes näidatud teenust saanud inimeste arv," ütles Jakobson.

Comeniuse esindaja väitis seepeale, et teenust on lisaks osutatud ka Tallinnas aadressil Tüve 49 ehk eramajas, mis paikneb elurajoonis. Seda kontrollides tekkis TAI-l kahtlus, et sellel aadressil ei ole mitte kunagi rehabilitatsiooniteenust osutatud.

"Kuna lepingu alusel oleme OÜ-le välja maksnud väga suure summa – üle 50 000 euro, ja meil olid kahtlused teenuse osutamise suhtes, pöördusime edasiseks uurimiseks ja menetlemiseks nii politsei kui ka kohtu poole," lisas Jakobson.