14. juuli õhtul suundus Tatjana koos abikaasa Valeri ja kahe lapselapsega Nice'i mereäärsele promenaadile, et vaadata suurejoonelist ilutulestikku, promenaadil oli käimas ka kontsert.

Järsku kihutas rahva sekka valge veoauto, tappes 84 inimest. Vigastatuid on viimastel andmetel üle 200. Nende seas oli ka Valeri, kes sai peavigastuse. Üks lapselastest murdis vaagnaluu, teine pääses vigastusteta. Tatjana jäi aga kadunuks.

Kuulnud terrorirünnakust, hakkas Tatjana tütar Olga oma lähedaste kohta infot otsima ning ostis esimesed saadaolevad lennupiletid Nice'i. "Ta sai öösel juhtunust teada ja sõitis esimesel võimalusel kohapeale," selgitas perekonnale lähedane isik. Rünnakust kuuldes oli Olga Tartus, reedel sõitis ta Riiga ning lendas sealt Nice´i.

"Edasi hakkasin oma sugulastega ühendust otsima. Kõik, mis ma teada sain, sain teada läbi nende, läbi sugulaste, läbi tuttavate. Me kasutasime kõiki suhtlusvõrgustikke, mis saadaval olid. Ma ei tundnud midagi. Ma lihtsalt tuimalt valisin telefoninumbreid. Siin ei olnud midagi tunda, sel momendil oli vaja tegutseda," vahendas ERRi uudisteportaal Olga öeldut.

Olgal aitas kohapeal olnud perekonnaliikmetega ühendust saada Eesti konsul. Tatjana oli aga endiselt kadunud.

Tatjana töötas Nice'is

Perekonnale lähedase inimese sõnul ei olnud Tatjana Nice's puhkusereisil, vaid oli mõnda aega seal koos abikaasaga töötanud. "Tatjana elas ja töötas Nice'is, aga mida ta täpsemalt seal tegi, ei oska ma öelda," selgitas lähedane. "Väga positiivne inimene oli, väga energiline, hästi tore naine. See, mis juhtus, on väga traagiline, me kõik oleme praegu šokis," selgitas perekonnatuttav. Lisaks meeldis Tatjanale palju reisida. Sellest annab aimu ka tema sotsiaalmeedia kontodel jagatud pildimaterjal.

Lapselapsed Svetlana ja Sophia sõitsid suvisel koolivaheajal Nice'i. Tüdrukute ema ei saanud töökohustuste tõttu kahe lapsega puhkusele minna.

"Praegu ei suuda Olga palju rääkida, ta on suures šokis," sõnas lähedane, ja lisas, et lisaks suurele leinale tunneb Olga muret oma haiglas viibiva isa ja tütre pärast ning on neile kohapeal toeks.

Lähedase sõnul murdis Olga vanem tütar vaagnaluu. Noorem tütar pääses füüsilistest vigastustest, kuid on suures šokis. "Ta jõudis varjuda ühe naise taha," täpsustas lähedane.

Teine tragöödia perekonnas

Vene Delfi andmetel ei ole tegemist esimese tragöödiaga Olga elus. Kaks aastat tagasi jäi ta leseks. 13. septembril 2014 said päästjad väljakutse Narva linna Jõesuu tänavale, kus oli sõiduk jõkke vajunud, juht sees. Päästjate saabudes oli auto juba vee alla vajunud, juhti päästa ei õnnestunud.

Tegemist oli Olga abikaasaga. "Kahjuks on ühe inimese elus nii palju traagilist juhtunud. Alles hakkas ta üle saama ühest tragöödiast ja juba juhtus uus," selgitab lähedane.

Jaga
Kommentaarid