"Inimesed, kelle tervis on Eesti eest võideldes kannatada saanud, väärivad kaaskodanike toetust ja lugupidamist, kuid vajavad teistest enam kindlust, et riik tagab neile töökoha ja vajaliku ravi," ütles kindralmajor Terras. Kaitseväe juhataja kinnitas, et kõigile vigastatutele on kaitseväes olemas töökoht, mille valikul arvestatakse maksimaalselt inimese enda soovidega.

Möödunud aastal vastu võetud veteranipoliitika toetab Eesti eest sõjalistel operatsioonidel osalenud veteranide õpinguid ja ümberõpet, võimaldab võtta Kredexi käendusega laenu ning kindlustab vigastatud kaitseväelastele vajaliku ravi ja taastusravi. Samuti näeb poliitika ette veteranide ühenduste toetamist.

Veteranide ühiskondliku tunnustuse suurendamiseks korraldavad kaitsevägi ja kaitseministeerium 23. aprillil veteranipäeva. Veteranipoliitika plaanitakse rakendada aastatel 2013-2017.

Eesti kaitseväe veteranid on need Eesti kodanikud, kes on kaitseväe koosseisus osalenud riigi sõjalisel kaitsmisel, rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil või on kodumaal teenistusülesannete täitmisel või kaitseliidu väljaõppel kaotanud püsivalt töövõime. Kaitseväe ja kaitseliidu veteranide hulka kuulub ligi 2500 inimest.

Vigastatud kaitseväelaste ja nende lähedaste sotsiaalset ja psühholoogilist toetust ning rehabilitatsiooni korraldab kaitseväe tugikeskus.