Terrase sõnul on NATO uue strateegilise kontseptsiooni osas Eesti ja Türgi seisukohad sarnased — endiselt peetakse oluliseks nii NATO lepingu 5. artiklist tulenevat kollektiivkaitset kui ka 4. artiklit, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

“Samuti ollakse ühel meelel selles, et tuleb leida mõistlik tasakaal NATO enda territooriumi kaitse ja väljaspool NATO territooriumi toimuvate välisoperatsioonide vahel,” ütles kantsler Terras.

Kohtumisel räägiti ka NATO nähtavuse teemadel ning Balti riikide õhuturboperatsioonist. Türgi hävitajad osalesid Balti riikide õhuturbe tagamisel 2006. aastal.

Samuti leidsid Terras ja kindralleitnant Turmuş, et kahe riigi kaitsealane koostöö vajaks tihendamist ning senisest regulaarsemaid omavahelisi konsultatsioone. “Kahe riigi vahel on tänaseks toimunud juba üsna palju kõrgetasemelisi visiite, nüüd aga on aeg asuda regulaarsema töötasandi suhtluse juurde,” sõnas Terras.

Kantsler Terras kohtus ka Türgi kaitseministeeriumi kaitsetööstuse asekantsleri Murad Bayar`ga, kellega räägiti võimalike tulevaste ühiste relvastus- ja varustushangete korraldamise võimalustest. Samuti külastas Terras kahte Türgi kaitsetööstusettevõtet.

Visiidi käigus külastas Terras ka Türgis asuvat NATO terrorismivastase võitluse kompetentsikeskust ning NATO rahupartnerlusprogrammis osalevate riikide kaitseväelaste väljaõppekeskust. Samuti asetas Terras pärja Türgi Vabariigi rajaja ja esimese presidendi Mustafa Kemal Atatürki mausoleumi juurde.