Raasukese sõnul ei kuulu Taskila lepingu üksikasjad küll avalikustamisele, ent mees kinnitas, et "Tero Taskila juhatuse liikme leping on koostatud vastavuses Eesti riigivaraseadusega, mis ühtlasi määratleb ka maksimaalsed lahkumishüvitised."

Nimetatud seaduse kohaselt võib aga juhatuse liikmele maksta lahkumishüvitist üksnes tema tagasikutsumisel nõukogu algatusel enne tema volituste tähtaja möödumist.

Lahkumishüvitist võib maksta juhatuse liikme tagasikutsumise ajal kehtiva kuni kolme kuu tasu ulatuses, ning kuna Taskila teenis 2011. aastal põhitasuna kuus ligi 33 000 eurot, siis tähendaks tema tagasikutsumine seaduse järgi riigile ligi 100 000 eurost väljaminekut.

Samas sõltuvalt lepingu üksikasjadest ning selles sisalduvatest klauslitest võib see summa veelgi suureneda. Lepingu üksikasju on aga seni nii nõukogu kui ka Taskila ise keeldunud avalikustamast.

Kuigi Estonian Airi viimase kuue kuu kahjum ulatus 14,9 miljoni euroni, siis lükkab lennufirma nõukogu endiselt tagasi kõik spekulatsioonid, nagu otsitaks senise juhi Tero Taskila asemele uut inimest.

Estonian Airi nõukogu esimees Erkki Raasuke kinnitas Delfile, et alates augusti alguses toimunud Estonian Air-i nõukogu koosolekut pole rohkem koosolekuid toimunud ja seega pole ka nimetatud teemat arutatud.

Nõukogu riigikogu liikmest liige Valdo Randpere sõnul pole samuti midagi sellist tema teada jutuks tulnud. "Estonian Airi nõukogu koosolek on homme ja kindlasti arutame seal peamise küsimusena seda, kuidas tagada Eestile hästi toimivad lennuühendused nii, et see soodustaks Eesti arengut ja samal ajal poleks suureks rahaliseks koormaks maksumaksjatele," lisas Randpere.

Estonian Airi müügitulu suurenes esimesel poolaastal 24 protsenti, kasvades 43,9 miljoni euroni. Kuue kuu kahjum ulatus 14,9 miljoni euroni. Lennufirma juhi Tero Taskila põhitasu ulatus aga mullu seitsme kuuga üle 232 000 euro.