Terk pidas põhiliseks küsimuseks Araabia Liiga seisukohta, mis oli lennukeelutsooni kehtestamise poolt, aga taoliste sõjaliste rünnakute vastu. „Kui selle põhjal tekib vastuseis Lääne ja Araabia riikide vahel, siis pole see kindlasti hea,“ kõneles ta.

Loogilise klassifitseerimise põhjal võib edasise arengu prognoose Tergi sõnul teha alates Gaddafi kukutamisest kuni pikaajalise konfliktikolde tekkimiseni, sinna vahele jääb veel mitmeid võimalusi.

„Lähtun lihtsalt sellest, et suurriikide juhid on ratsionaalsed, kui nad sõjalise sekkumise otsuse peale läksid,“ rääkis Terk. „Niisama ehku peale nad ei läinud. Ilmselt nad teavad midagi, mida meie ei tea. Intuitsioon ütleb, et nad oletasid, et Gaddafi positsioon ei ole hiiglama tugev.“

Teine motiiv võis Tergi sõnul olla lihtsalt inimeste päästmine või kaitse. „Neil võis olla info, et kui rünnakuid poleks toimunud, siis oleks alanud kohutavad tapatalgud,“ oletas Terk.

Terk möönis, et meil tegelikult puudub Eestis Araabia piirkonna kohta iseseisev ekspertiis. “See, kui keegi on lugenud mingit raamatut või teistes riikides koostatud memosid, pole piisav,” ütles ta. “Me oleme just nagu väga globaliseerunud, aga suurt osa seda globe-i me tegelikult ei tunne.”