Ta möönis siiski, et hommikuprogrammi uudiste kadumine oli kaalukausil. „Lõplikku otsust ega kindlust selle suhtes polnud,” lisas ta, kirjutab Eesti Päevaleht.

ERR-i uudistejuht Urmet Kook on enda sõnul algusest peale olnud „Terevisiooni” uudiste lõpetamise vastu. „Uudistest loobumine peaks olema viimane asi, mida ka rasketel aegadel ette võtta. Kui pole uudiseid, siis pole ka ETV-l ega rahvusringhäälingul enam mingit mõtet,” ütles Kook.

Võimalik hommikuste uudiste lõpetamise motiiv võis olla uuenenud õhtune uudisteprog­ramm, mis oleks pidanud eetrisse jõudma tuleva aasta alguses. „Siiski ei saa lahendus olla selline, et paneme hommiku-uudised kinni ja teeme selle arvel õhtust uudistesaadet.”

ERR-i programmi eest vastutava juhatuse liikme Hanno Tombergi sõnul oli probleem selles, et „Terevisiooni” tegemist rahastatakse meelelahutustoimetuse eelarvest, kuid hommikusi uudiseid finantseerib uudistetoimetus. „Inimesed saatsid selle nädala jooksul hommiku-uudiste jätkamiseks ka toetuskirju,” märkis ta.

Tomberg ütles, et ETV uudisteprogrammis kavandatud uuen­dusi ollakse sunnitud nüüd edasi lükkama. „Muudatused saavad kahjuks toimuda ainult uudistetoimetuse enda arvel. Seetõttu jäävad plaanitud suuremad formaadi- ja kvaliteedimuutused ajutiselt ootele.”

Rahvusringhäälingus töötavast 80 pensioniealisest inimesest lahkub praeguse seisuga aasta lõpus töölt 19. „Inimeste koondamisel tegutseme nii rahulikult kui võimalik,” kinnitas ERR-i meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur.

Uue hooaja saadetega seostuv on praegu alles töös. Värsketest omasaadetest on kindlasti tulemas Vahur Kersna saatesari ning Maire Aunaste ja Emil Rutiku iganädalane otsesaade „Head uudised”. „Lootus, et prog­rammi arvelt kärpeid tegema ei pea, on ideaaliks. Pingelise eelarve korral ei pruugi me seda saavutada,” ütles Tõevere-Kaur.

ERR-i uue hoone arhitektuurse osa eelprojekti esimene etapp, oma hinnangut valmistab ette eksperdibüroo. Pärast ekspertiisi lõppu selgub ka projekteerimisstaadiumis oleva hoone ehitushind. „Juhatuse seisukoht on, et uue maja arenduse kogusumma peab jääma alla miljardi krooni,” ütles juhatuse liige Jaak Raie.