Eelmisel nädalal otsustas valitsus eraldada reservist majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM) ja sealtkaudu sihtasutusele Tallinna Teletorn 827 246,60 eurot „riigihangete seaduse rikkumise kahtlusest tulenevate kulude erakorraliseks finantseerimiseks”.

Nimelt järeldas juba rahandusministeeriumi eelmisel kevadel tehtud kontroll, et teletorni renoveerimiseks väljakuulutatud ehitushanke liik oli vale, ja EAS otsustas jätta veerandi projekti maksumusest ehk üle 981 000 euro välja maksmata. Pärast pikalt eri ministeeriumide ja ametite vahel käinud kemplust, et millest juba kulutatud raha katta, otsustas valitsus MKM-i ettepanekul teha seda oma reservist ja jätta 15% eelnimetatud summast ehk 154 000 eurot teletorni enda kanda.

Otsus lõi omamoodi pretsedendi, sest varem ei ole ühelegi kultuuriobjektile nii suures ulatuses ja säärastel põhjustel reservist raha eraldatud ning piltlikult võib ette kujutada, kuidas tulevikus mingite vigade ilmnedes või tagasinõuete algatamiste korral valitsuse ukse taha järjekorda võetakse.