ETV jälgib ja analüüsib valimiste õhtul valimistulemusi reaalajas. Stuudiosse on kutsutud politoloogid, arvamusliidrid ja loomulikult ka õhtu peakangelased — poliitikud. Kavas on pakkuda emotsioone parteide pidutsemiskohtadest ja erinevatest Eesti piirkondadest.

Saatejuhid on Indrek Treufeldt, Aarne Rannamäe ja Marko Reikop. Reporterid Epp Ehand, Toomas Luhats, Meelis Kompus ja teised. Valimisõhtu režissöör on Tarmo Krimm. Eriprogramm on eetris kella 20−21 ja jätkub 21.35-st kuni südaööni.

Kanal 2 ja Raadio Kuku ühistöös sündiv maraton-otsesaade „Öö valitutega“ vahendab operatiivseid valimistulemusi, pakub emotsioone, kommentaare ja reportaaže. Otsestuudios juhivad vägesid Olaf Suuder ja Rohke Debelakk.

Telekanali teatel on kohal närveldavad poliitikud, vaimukad arvamusliidrid ja tagamaid paljastavad asjatundjad. Saates lubatakse pakkuda ka lülitusi parteide peopaikadesse, meeleolukaid reportaaže ja vürtsikaid üllatuskülalisi. Saade on eetris alates kella 20.05-st kuni keskööni.

Kivisildnik esitab laulu igast erakonnast

TV3 kajastab valimisi pühapäeva õhtul „Seitsmeste uudiste“ valimisstuudio erisaadetega, kus edastatakse, nagu ikka, värskemaid valimistulemusi, tehakse otselülitusi erakondade peopaikadesse ning intervjueeritakse poliitikutest stuudiokülalisi. Suurt poliitikat täiendab teemakohase originaalmuusikaga Sven Kivisildnik.

Kivisildnikul on ette valmistatud laul iga erakonna kohta ning lisaks sellele kuuleb ka tema teravaid mõtteid meie poliitika olemusest. Saatejuhid on Mart Mardisalu ja Sven Soiver, kes intervjueerivad otsestuudios Andrus Ansipit ja teisi poliitikuid ning analüüsivad jooksvaid valimistulemusi koos ekspertidega.

TV3 valimisstuudio saateid näeb kell 20.25−20.35 ja taas kella 21.30-st kuni 23-ni