"Eks see on natukene keeruline aru saada, seal on kindlasti väga palju tehnilisi küsimusi millele tundub, et nad ise ka hetkel vastata ei oska, aga üldjoontes on tegu astmelise tulumaksuga," ütles "Aktuaalsele kaamerale" riigikogu rahanduskomisjoni esimees Rannar Vassiljev, vahendas ERRi uudisteportaal.

"Nüüd, enne valimisi sellise mõttega välja tulles paistab see ka natuke kahepalgeline, sest mitmete aastate jooksul valitsuses on IRL korduvalt ja pikka aega tõstnud just neid makse, mis väikese palgaga inimestele maksukoormust tõstnud on," rääkis Keskerakonna aseesimees Kadri Simson.

"Esimene asi on see, et see on tohutult kallis. Nad on numbritega õgvendanud asja odavamaks," rääkis reformierakondlasest rahandusminister Jürgen Ligi.

“Reformi tulemusena saab alla 500 euro teeniv inimene kuus kuni 69 eurot rohkem raha kätte ja enam tulumaksu ei maksa. Ka teiste väiksemapalgaliste maksukoormus väheneb. Kokku puudutab reform ligikaudu 300 000 inimest. See samm kasvatab Eesti inimeste jõukust ja toimetulekut, parandab Eesti majanduse kasvuväljavaateid ja vähendab töötust ning toimetulekuraskustest tingitud väljarännet Eestist,“ tutvustas plaani IRLi esimees Urmas Reinsalu.