Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja kriminaalpolitsei alal Raigo Haabu sõnul on veebikonstaabli ametikoht ennast igati õigustanud.

"Täiendava veebikonstaabli juurdetoomine on loogiliseks jätkuks aina enam küberkeskkonda liikuva elu juures ning kindlasti tuleb ka politseil kohanduda keskkonnas toimuvate muudatustega," ütles Haabu.

Maarja Punak ütles, et olukorras, kus senise ühe veebikonstaabli asemel on kaks, suureneb ka politsei võimekus inimeste aitamiseks internetis. "Facebook ei saa olema ainus koht, kus meid on tegutsemas näha. Osaleme võimaluste piires ka Perekooli ja Lapsemure foorumites ja oleme nähtaval Rate-is. Eks see ole omamoodi virtuaalpatrull, tuleb minna sinna, kus on inimesi," tõdes Maarja Punak.

Punak lisas, et ootab inimesi aktiivselt kaasa lööma aruteludes ja vajadusel ka abi küsima. "Enda leheküljega Facebookis (Veebikonstaabel Maarja) soovitan kursis olla kindlasti sotsiaalpedagoogidel, õpetajatel, lastevanematel, tudengitel ja noortel, kuna nendega seotud teemadega olen viimase viie aasta jooksul seoses noorsoopolitseiniku tööga kõige enam kokku puutunud," ütles Maarja Punak.

Senini üksinda töötanud Eesti esimene veebikonstaabel Andero Sepp asus tööle aasta eest. Selle aja jooksul on vastuse saanud ligikaudu 5500 inimeste küsimust ning veebikonstaablile saabunud info põhjal on alustatud ka mitmeid kriminaalmenetlusi. Põhiliselt küsivad inimesed liiklusteemade kohta, kuid sekka tuleb ka vihjeid erinevate süütegude osas.