3. märtsil toimus Kohvikus NR99 Eesti Reformierakonna valimispidu. 4. märtsi hilisööl kell 2:50 pandi kohvikus kõik tuled põlema, et sellega külalistele märku anda, et pidu hakkab lõppema.

"Ka baaritöötajad hakkasid isiklikult külalistega suhtlema ja edastama neile infot, et nad võtaksid garderoobist oma üleriided ning lahkuksid, sest kohvik hakkab sulgema. Osadele külalistele ei piisanud ka kahekordsest märguandest peolt lahkuda, mistõttu tuli külalistega suhtlemisel kasutusele võtta juba natuke rangem toon," kirjeldab Silver Tõnisson.

"Siinkohal tuleb ära märkida, et sündmusele kutsutud turvatöötajad olid juba peolt lahkunud pidu korraldanud isikutega kokkuleppel ning seega pidid peokülalistega kahjuks tegelema antud olukorras kohviku töötajad," märkis Tõnisson.

Kui Silver Tõnisson kolmandat korda Jaak Madisoni poole pöördus, et too lahkuks, ajas see Tõnissoni sõnul Madisoni endast välja. "Madisoni vastus minule selles olukorras oli sõna-sõnalt: “mine p*tsi!”," vahendab baaripidaja riigikoguliikme sõnu.

Tõnissoni sõnul kuulis Madisoni verbaalset solvangut pealt ka Reformierakonna liige Kalle Palling. Palling kinnitas ka Delfile, et nägi pealt situatsiooni algust ja oli ise samal ajal uksest välja astumas. "Ütlesin talle, et ära lõuga, mine koju," sõnas Palling Delfile.

Tõnisson võttis Madisoni solvangu endale teatavaks, kustutas ruumis olevad küünlad ning suundus tagasi baarileti taha. "Mõne hetke möödudes tuli endast väljas Madison baarileti äärde, et minuga taas kontakti luua. Ta katsus selgitada, kuidas baari töötaja ei tohiks niiviisi inimesi jõuga välja visata," jätkas Tõnisson kirjeldust ja märgib, et füüsilist jõudu keegi antud olukorras üksteise vastu ei olnud kasutanud.

"Mina vastasin talle, et on äärmiselt ebaviisakas baari töötajat p*tsi saata, kui ta palub korduvalt külalisel majast lahkuda, sest peokoht on ametlikult suletud ning ka töötajad tahavad koristama hakata ja võimalikult kiiresti koju minna," sõnas Tõnisson ja kinnitas, et palus veelkord, et Madison lahkuks.

"Sel hetkel sekkus olukorda meesterahvas, kes haaras Madisoni selja tagant. Minule tundus, et selle mehe eesmärk oli Madisonile sõbralikult teada anda, et on aeg lahkuda ning hakkame ukse poole minema. Kuna Madison oli tol hetkel endast väljas, siis reageeris ta selles olukorras järgnevalt: haaras tollest mehest kinni ning lükkas ta vastu kohviku baariletti, misjärel leti pealt kukkusid maha puruks nii küünlaalus kui ka mitmed erinevad joogiklaasid, kannatada said ka joogimenüüd, veenõud ning baari tööpind. Minu silmis oli Madisoni tegu totaalne ülereageerimine," kirjeldab Silver Tõnisson saatuslikul ööl toimunut.

"Minu esmane reaktsioon oli tõmmata Madison eemale mehest kellele ta oli kätega kallale läinud ning kohviku vara otsa tugeva jõuga lükanud. Üle baarileti haarates jäi mulle kätte tema mantli varrukas ning kuna nii mina kui Madison olime liikumises, siis rebenes tema mantli varrukas minu käe läbi," tunnistas Tõnisson ning lisas, et tunnistas seda ka kohe kohapeal, et varrukas rebenes tema käe läbi.

Tõnisson sõnas, et Madison otsustas politsei kutsuda, kuna tema väidete kohaselt olin Tõnisson temale kallale läinud. "Kõige kurvem osa selle loo juures ehk nüüd alles tuleb. Nimelt politsei saabudes väitis Madison stoilise rahuga politseile valetades, et temale tuldi esimesena kätega kallale ning tema ei ole muud teinud kui ennast ainult antud olukorras kaitsnud," tõdes Tõnisson imestusega.

"Ruumis viibinud sündmusega seotud inimesed ning baaritöötajad kuulasid tema juttu suu ammuli, et kuidas on võimalik niimoodi Eesti Vabariigi politseile tunnistust andes fakte väänata," jätkas Tõnisson ja märkis, et Jaak Madison on ise ka abipolitseinik.

Tõnisson sõnas Delfile, et Madisonil mõõdeti kohapeal joobeks 0,83 mg/l ehk maakeeli 1,66 promilli, mis on alkoinfo.ee andmetel keskmine joove.

Tõnisson kinnitab, et intsidendile on olemas tunnistajad ning ka turvakaamera videosalvestus, mis on juba ka politseisse jõudnud. Tunnistajad ei soovi ajakirjanduses avalikult sõna võtta, kuid on vajadusel valmis politsei küsimustele vastama.