Algsete plaanide kohaselt pidid mahukad teetööd lahti minema juba südasuvel ning uuendatud kattega sõidutee ühes rattateega valmis olema juba selle aasta hilissügisel, kirjutab Eesti Päevaleht.

Põhja regionaalse maanteeameti direktori asetäitja Peeter Paju selgitas, et tööde algusaja nihkumisel kahe kuu võrra sügise poole otsustas hanke vaidlustamine. „Kuna objekti ehitusperioodiks on planeeritud kuus kuud, siis käesoleval aastal objekti valmis ehitada ei ole enam võimalik, tööde katkemine talvekuudeks on paratamatu,” osutas Paju ning lisas, et seetõttu peaks tööd punkti saama järgmise aasta suvel.

Maanteeameti teatel rekonstrueeritakse taastusremondi käigus senine ajahambast puretud maantee teekate vastavaks liikluskoormuse kasvule ja vajalikule kandevõimele. Samuti ehitatakse ringi ning korrastatakse sademeveesüsteem, ristmikud, bussipeatused ja teelt mahasõidud, ühtlasi paigaldatakse ka uued liiklust korraldavad märgid.

Teetöid tegev KPK Teedeehituse AS on seadnud sihiks, et enne talve saab renoveeritav sõidutee peale esimese kihi asfalti, viimase kihi panemine jääb aga kevadesse — siis saab kõva katte ka kergliiklustee.

Käimasolevate tööde ajal on tee avatud liiklemiseks, kuid paiguti kehtivad kiiruspiirangud 50 ja 30 kilomeetrit tunnis, lisaks tuleb roolikeerajatel pikemat aega arvestada valgusfooride ja seisakutega. Soovituslike ümbersõitudena on välja pakutud sõitmist Tallinna ringtee ja Pärnu maantee kaudu või siis Tallinna ringtee ja Viljandi maantee kaudu.