Saku valla kodulehe andmetel võttis Põhja maanteeamet 7. oktoobril remondilõigu hooldamise ja ajutise liikluskorralduse üle. Põhja regionaalse maanteeameti direktori asetäitja Peeter Paju ütles, et KPK Teedeehitus on neile kirjalikult kinnitanud, et ei suuda töid lõpetada, kirjutab Äripäev.

“Majanduse keerdkäike ei suuda mina küll ette näha. Samas tegi KPK Teedeehitus meile väga head tööd ja ülejäänud lepingud meiega on väga korrektselt lõpetatud, seega meil ei ole neile mitte midagi ette heita,” vastas Paju küsimusele, kas ametil on võimalik teha midagi, et sellist olukorda riigihankel edaspidi ette ei tuleks. Paju sõnul käib KPK Teedeehitusega praegu vastastikune seisukohtade selgitamine, kuidas leping lõpetada.

Uue hanke võitjaga on teoreetiliselt võimalik nädala pärast juba lepinguni jõuda, ütles Paju, kelle sõnul selgub neljapäeval, kes hankel osalevad ja kui palju neid on.

KPK Teedeehituse maksuvõlg riigi ees oli eilse seisuga 2,36 miljonit krooni, millest 522 700 krooni on ajatatud. Tallinna-Saku teelõigu ehitustööd lähevad maksma ligi 46 miljonit krooni. Töid rahastab täies mahus Euroopa Regionaalarengu Fond. Tegemist on 6,5 km pikkuse maanteelõiguga, mille remont pidi kestma järgmise aasta jaanipäevani.