Tallinna kommunaalamet soovitab libedusetõrjega kõnniteedel alustada enne õhtuse tipptunni algust, teatas Delfile linna pressiteenistus.

Tallinna kommunaalameti heakorraosakonna juhataja Tõnu Tuppitsa sõnul lubab ilmaprognoos õhtutundideks järsku õhutemperatuuri langust, mis muudab tänavad ja kõnniteed libedaks.

Tallinna lepingupartnerid, tänavapuhastusfirmad hoolitsevad sõiduteede libedusetõrje eest ja on juba praegu alustanud tööd puisturmasinatega. Kõnniteede libedusetõrje on aga majaomanike ja kinnistute omanike kohustus. “Soovitav on libedusetõrjega kõnniteedel alustada juba enne õhtuse tipptunni algust,” ütles Tuppits.

Maanteeameti infost öeldi Delfile, et kella 15-16-ajal hakkavad teekatted muutuma Põhja-Eestis jäiseks. Seega on maanteedel suur libeduseoht.

Lääne-, paiguti ka Põhja-Eestis olid põhi -ja suuremate tugimaanteede katted keskpäeval sadanud vihmast ja libedusetõrjest märjad, Ida — ja Lääne-Viru ning Pärnu maakonnas soolaniisked. Neis piirkondades tuleks olla kõrvalmaanteedel vihmast tekkinud libeduse tõttu eriti ettevaatlik.

Soolamärjad/lörtsised, samas kohati soolalumesegused teekatted olid ka Kesk-ja Ida-Eestis. Kagu-Eestis olid teekatted sadanud lumest/jäitest aga paiguti lumised ja lörtsised — võib esineda libedust. Hiiumaal Kärdla-Heltermaa maantee oli kaetud kinnisõidetud lumega või soolalumesegune. Saaremaal Kuivastu-Kuressaare maanteel libedust ei täheldatud.

Teepinna temperatuurid olid vahemikus 0-st kuni –4-ja kraadini ja temperatuuride langus jätkub.