Kaks päeva skelettidega töötanud kohtumeditsiini eksperdid ütlevad, et Valga maantee äärest leitud ühishauas olid skeletid mitmes kihis, kuid maetud koos või lühikese ajavahemiku vältel. Lasuvigastused pärinevad eri relvadest ja eri suundadest, silma torkavad tömptraumad, mis meenutavad autoavarii, kõrgelt kukkumise või raske esemega löömise tagajärgi, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

"Ei saa täielikult välistada, seda näitavad uuringud, et tegemist võib olla plahvatuse järel tekitatud vigastusega, kui lööb lööklaine - inimene kukub vastu mingit pinda või eset ja saab neid vigastusi," ütles Eesti kohtuekspertiisi instituudi meditsiinilise kriminalistika ekspert Vitali Vassiljev.

Kaitsepolitseiameti Lõuna osakonna direktori Janek Järva sõnul teeb amet kõik endast oleneva, et asjas tõde välja selgitada ja ka võimalikud süüdlased kindlaks teha. "Kui nad peaksid kuskil siin olema ja ringi käima, siis loodame, et me nad tabame," lausus Järva.

Ühe ajaloohuviliste esitatud versiooni kohaselt olevat haavatud metsavennad end käsigranaadiga õhku lasknud.

Kaitsepolitsei kutsub ühendust võtma kõiki, kelle valduses olev teave võiks heita valgust eile Võrumaalt leitud ühishaua loosse.