Katrin Saks liitus Nordeaga purjetava seltskonnaga 21. oktoobril Prantsusmaal Brestis. Kaks päeva oodati kai ääres tsükloni möödumist, et Biskaia lahe suunas purjetada. Kui kaks päeva hiljem teele asuti, ei olnud meri vist veel piisavalt tuulevaikne, sest Saksa tervis halvenes.

„Katrin tunneb ennast juba teist päeva väga halvasti, teda edasisõit kindlasti ei rõõmusta,” kirjutas Marko Matvere reisiblogis 25. oktoobril.

Järgmisel päeval on ilm õnneks tuulevaiksem ning Saksal on reisiblogi järgi pisut parem, aga vedelikukaotusest ei suuda ta omal jõul enam käia.

27. oktoobril viidi Katrin Saks Porto haiglasse. “Katrini pärast ei pea muretsema! Tal endal ka tuju hea,” kinnitasid reisimehed oma Facebooki kontol.

Ehk jõuab Katrin Saks vahepeal ka terveneda ja meeskonnaga taas ühineda, sest Marko Matvere sõnul jäävad ilmarändurid sinna kanti ilmselt üsna mitmeks päevaks.

Nordea läks Tallinnast Piritalt teele 2. oktoobril. Purjeka põhimeeskonda kuuluvad Toonart Rääsk, Marko Matvere, Jaan Tätte ja Raul Normak.