Tatjana Jaanson ütles Delfile, et kuna abikaasa Jüri tegi tippsporti, siis ta hoidus poliitikast siiani eemale. „Tema eelistused olid ammu valitud,“ kinnitas Jüri treenerist abikaasa.

„Minul läks nii, et olen kohalikul tasandil poliitikas juba mõnda aega,“ rääkis Tatjana Jaanson, kes kandideeris kahel viimasel kohalike omavalitsuste valimistel ja on praegu Pärnu linnavolikogu liige.

Tatjana Jaansoni sõnul on Eesti riik üks. „Mina lähtun sellest, et Eesti riik on üks ja on ükskõik, millises erakonnas inimesed riigi asja ajavad, peaasi, et nad on kompetentsed ja teevad oma tööd hästi – ükskõik, mis see ka poleks.

Erinevatesse erakondadesse kuulumine ei ole Tatjana Jaansoni sõnul perekonnas probleemiks. Nõu küsimine ja andmine on vastastikune, puudutagu küsimused poliitikat, sporti või pereelu. „Me oleme ikkagi abikaasad,“ sõnas ta.

Jüri Jaanson kandideerib Harju- ja Raplamaal Reformierakonna nimekirjas ja on oma ringkonnas teisel kohal, abikaasa Tatjana on Pärnumaal sotside kohalikus nimekirjas neljandal kohal.