TNS Emori küsitlustes oli Keskerakonna toetus eestlase seas eelmisel aastal keskmiselt 12 protsenti. Valimisolukorra paremaks jäljendamiseks elimineeritakse neid küsitlustes "ei oska öelda" vastavad valijad.

TNS Emori uuringuekspert Aivar Voog teatas, et viimase kolme kuu Keskerakonna keskmine toetus eestlaste seas oli 15 protsenti. Tõus toimus just jaanuaris ja veebruaris ehk peale Tallinnas tasuta bussisõidu käivitumist.

TNS Emori küsitlus on üleriigiline ehk näitas eestlaste toetuse kasvu Keskerakonnale. Tallinna linn tellis aga Faktum&Arikolt jaanuari lõpus ja veebruari alguses läbi viidud, vaid tallinlasi puudutava uuringu, kust selgus, et Tallinna eestlastest elanike seas on Keskerakonna toetus 18 protsenti. Seda siis, kui elimineerida need, kes ei oska oma erakondlikku eelistust öelda.

Eestlaste seas on Tallinnas Faktum&Ariko küsitluse kohaselt populaarseimad sotsid 30 protsendiga, seejärel tuleb Reformierakond 23 protsendi ja IRL 20 protsendiga.

TNS Emori viimase kolme kuu keskmised andmed annavad jälle kogu riigis eestlaste seas võidu sotsidele, keda toetab 30 protsenti eestlastest. Reformierakonda toetab 26 protsenti, IRLi 20 protsenti ja Keskerakonda 15 protsenti eestlasi.

Kui Tallinnas toetas Keskerakonda 87 protsenti venelastest ning sotside toetus oli väga väike, siis üle-eestiliselt oli Keskerakonna toetus mitte-eestlaste seas 76 protsenti. SDEd toetab üleriigiliselt 12 protsenti venelasi.