"Ühistranspordi piletitulu oli 2011. aastal 17 miljonit eurot. Arvestades asjaolu, et tasuta sõitu võimaldatakse üksnes tallinlastele, siis mittetallinlaste eeldatav osa piletitulus on umbes 3,5 miljonit eurot," ütles Taavi Aas Delfile.

Seega läheb tasuta ühistransport linnale maksma hinnanguliselt umbes 14 miljonit eurot.

Aasa sõnul tegeletakse pidevalt bussi- ja trollipargi uuendamisega ning tehniliselt halvas korras ühistranspordivahendeid liinidele ei lubata. "Nõudluse suurenedes on plaanis veomahtu sõltuvalt vajadusest suurendada," ütles Aas.

Kuna ekspress- ja tavaliinide piletihinnad ühtlustatakse, siis peaks Aasa arvates sõitjad ümber jagunema. "Prognoosime just ekspressliinidele veomahu kasvu," ütles Aas.

Aas ei arva, et sügisest, mil paljud pealinna sõiduteed on märgistatud sõnaga "BUS", toimub hüppeline ühistranspordikasutajate arvu suurenemine. Samas usub abilinnapea, et just tasuta ühistransport on see, mis meelitab inimesed uue aasta algusest bussi, trammi ja trolliga sõitma.

"Käitumisharjumuste muutumine võtab aega, kuid järgmise aasta algusest eeldame ühistranspordi kasutajate hulga kasvu," ütles Aas.