Algselt, kui tasuta linnatranspordi kohta käiva küsitluse toimumine linnavolikogus jaanuari lõpus otsustati, ütles linnapea Edgar Savisaar, et see läheb maksma 31 000 eurot ning vastav summa on linnaeelarvesse sisse kirjutatud. Tegelikult osutub küsitlus üle kaheksa korra kallimaks ning eelarvest valimiste ja rahvaküsitluste realt arvestatud 31 000 eurot katab vaid küsitluspunktide töötajate töötasud.

"2012. aasta eelarve planeerimisel ei olnud teada linnaelanike küsitluse mooduli hind ja küsitluspunktide arvu suurenemine. Arvestades, et linnaelanike küsitluspunktide arvuks planeeritakse 34 (2010. aasta küsitlusel oli 14 küsitluspunkti), pikendatakse küsitluspunktide lahtiolekuaegasid, mis tõstab tööjõukulusid ja samuti on küsitluse mooduli ettevalmistamise kulud kasvanud võrreldes eelmise küsitluse toimumise ajaga, teeme ettepaneku eraldada linnavalitsuse reservfondist 228 000 eurot linnaelanike küsitluse kulude katteks," selgitatakse reservieraldise seletuskirjas.

Reservfondist eraldatav summa 228 000 eurot katab ka teavituskulud, seal hulgas reklaami tootmine ja eetriaeg eesti- ja venekeelses raadios ja televisioonis, veebibännerid, välireklaam, plakatid hääletuspunktide märgistamiseks ja flaierid linnaelanike teavitamiseks.

Raepressi selgitusel on summa suuruse üheks põhjuseks, et seekord on küsitluspunkte eelmiste küsitlustega võrreldes ligi kolm korda rohkem
- et oleks võimalik kõigil, kes seda soovivad, kerge vaevaga sõna sekka öelda - st eesmärk on võimalikult aktiivne ja rohkearvuline osavõtt.