USS Security Eesti AS juhatuse esimees Sven Nuutmann ütles Delfile, et juhtimiskeskuse statistika alusel on 2013. aasta algusest seoses Tallinna Linnatranspordi ühissõidukite turvamisega fikseeritud 182 väljasõitu.

Väljatõstmisi on aga kõvasti vähem kui eelmisel aastal, siis tõsteti pelgalt novembrikuu jooksul ühistranspordist välja rohkem kui 170 inimest, nüüd on aga igas kuus kõigest 10-15 taolist juhtumit.

"Politsei [abi oli vaja] 17 korral ja kiirabi oma 6 korral," kinnitas Nuutmann jaanuarist-juulini statistikat, lisades, et "politsei kutsuti liigselt alkoholi tarvitanud isikutele ja ohtlike situatsioone ei täheldatud".

Tallinna Linnatransport on turvafirmaga rahul

Tallinna Linnatranspordi AS-i juhatuse esimes Enno Tamm väljendas lepingu tulemusliku toimimise üle rahulolu, kinnitas TL-i avalike suhete spetsialist Urmas Tooming.

Eelmise aasta sügisel sõlmitud leping Tallinna Linnatranspordi AS-i ja turvafirma USS Security Eesti AS vahel on tähtajatu ning kehtib ka praegu, linn maksab turvafirmale iga kuu 2500 eurot.

Kas tasuta linnatranspordi ja turvafirma koosmõju peletas ühissõidukitest häiriva kontingendi või on kasutusel eriliselt mõjuv tehnika, Tallinna Linnatransport AS-i ega turvafirma USS Security Eesti kommentaari nädala jooksul saada ei õnnestunud.

Turvasüsteem: ühissõiduki juht annab korrarikkumisest teada liikluskorraldajale, kes omakorda hindab olukorda ning teeb otsuse, kas on vaja kohale kutsuda USS Security patrull, lepingu järgi on reageerimisaeg 3 – 5 minutit.