"Kuni  järgmise aasta 31. märtsini kehtib ka ID-pileti süsteem, ent 1. jaanuarist on tallinlastele ühistransport tasuta ning tasuta sõidu õiguse tõendamiseks tuleb iga sõit ühiskaardiga valideerida. Seega peaksid ühistransporti igapäevaselt kasutavad tallinlased endale ühiskaardi soetama juba 1. jaanuariks," öeldi Delfile Raepressist. 

Kui ID-pileti kehtivus lõpeb poole kuu pealt, pole muud võimalust kui  osta uus 30 päeva kaart või siis kasutada 5 päeva (120 tunni) kaarte.

65-aastased ja vanemad inimesed ei pea omama ühiskaarti ja sellega sõitu valideerima - tasuta sõidu õiguse tõendamiseks tuleb neil esitada kontrolörile üksnes isikut tõendav dokument, kas ID-kaart, pensionitunnistus vms.  Pensionärid saavad järgmisest aastast isikustatud ühiskaardi alusel Euroapteegi apteekidest kaupadelt aasta jooksul kuni 52 euro ulatuses hinnasoodustust.

Tasuta sõidu õiguse saavad sõltumata elukohast ka kõik kuni 19-aastased õpilased (kaasa arvatud), kelle rahvastikuregistri järgne elukoht on Eesti vabariik. Jätkuvalt saavad elukohast sõltumata Tallinna ühistranspordis tasuta sõita ka kõik seni tasuta sõidu õigust omanud sõitjategrupid, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Eesti vabariik.

Ühiskaardi saab soetada näiteks R-kioskist, Selveri, Prisma või Maxima kauplustest, postkontoritest või linnavalitsuse teenindussaalist.