Nimelt on SDE 23 protsendi suuruse toetusega Tartus kõige populaarsem erakond, väikese vahega järgnevad Reformierakond ja IRL.

Linnapeakandidaat Pikhof kinnitas, et kui selline võimalus tekib, läheb tema riigikogust ära linnapeaks.

Sotsiaaldemokraatidel on Pikhofi sõnul Tartus kõrged sihid, sest nad lähevad oma esindatust volikogus kahekordistama. Ta kinnitas, et SDE ei karda esitada väljakutset Tartus väga pikalt võimul olnud Reformierakonnale.

"Ühe erakonna liigne domineerimine on toonud kaasa teatava stagnatsiooni. Sotsiaaldemokraadid muudavad linnajuhtimise avatumaks ja tahavad arvestada senisest laiema huvide spektriga. Tartu vajab muutusi, kindlasti ka suuremat sidusust ja hoolivust. Samuti peavad tihedamaks muutuma linna ja ülikooli suhted," teatas Pikhof.

Uute lasteaiakohtade rajamine on jätkuvalt aktuaalne, pakilist lahendamist vajavad mitmed Tartu liikluse ja logistikaga seotud probleemid.
Linnakodanikud ei ole tema sõnul rahul bussiliiklusega, sest bussid on küll uued ja ilusad, kuid inimesi häirib, et bussid jõuavad peatustesse pahatihti karjakaupa ja uut võimalust tuleb pikalt oodata.

"Liiati peaksime Tartus, noorsoo linnas, pigem eelisarendama kergliiklust. Et jalgsi ja jalgrattaga koolis ja tööl käia oleks mugav ja turvaline, selleks on vaja kõnni- ja jalgrattateid juurde luua ja olemasolevaid korda teha," lisas Pikhof.

Ta süüdistas, et senine linnavõim on jätnud vaeslapse rolli Annelinna, kus elab pea kolmandik tartlasi. "Võtame eritähelepanu alla Annelinna ja tema elukeskkonna uuendamise," lubas Pikhof.

"Et lastega pered vajavad vast kõige rohkem abi, tahame toetada lastega peresid koolialguse puhul, makstes põhikooli õpilastele ranitsatoetust," lisas linnapeakandidaat.

Tartu linn peaks tema sõnul samuti kaasa aitama senisest enam uute töökohtade loomisele.