Paks suitsulont lehvis esmaspäeva õhtul poole kümne paiku madalalt üle südalinna, maapinnani laskunud kirbe vine muutis õhu läbipaistmatuks kõigepealt südalinnas, tuule pöördumise järel aga ka Ülejõe linnaosades, kirjutab Tartu Postimees.

Üheteistkümne tuletõrjemeeskonna — nii Tartust, Tõrvandist kui ka Lähtelt — pingutuste tulemusel õnnestus tuli summutada alles teisipäeva hommikul kella neljaks. Katuseta varemetest immitses suitsu veel eile lõunalgi.

Tartumaa päästeteenistuse uurija Tiit Väärt ütles eile, et väga palju kommentaare pole põlengu kohta veel anda. Ta märkis, et päästeteenistusel on töös kolm süttimise põhjuse versiooni, nende hulgas nii elektririke kui ka süütamine, ehkki viimasele viitavaid märke põlengupaiga ülevaatamisel ei tuvastatud.

Suure kuumusega põlenud porolooni, vatiini ja kangarestide kustutamine oli pikka aega kaunis lootusetu ettevõtmine: kui põlevatele kuhjadele ühes hooneosas märg tuld summutav kiht peale saadi, lõid leegid hoogsalt üles hoone teises otsas.

Mööblivabriku Tarmeko juhataja Jaak Nigul oli hävinud lao kohta kommentaare jagades napisõnaline, kuid avaldas veendumust, et see süüdati, sest vool oli hoonest välja lülitatud ja Tarmeko enda töötajatel sellesse lattu asja sama hästi kui pole.

Mingist Tarmekole sündinud suurest kahjust pole juhataja Niguli hinnangul põhjust kõnelda. “Meie ainus kahju on see, et peame varemed ära koristama,” kostis ta.