Valimisliidu Südamega Tartu kandidaat Aivar Muuga jäi 8. detsembril 2013 kella 01.32 paiku Tartus Kalda tee 43 parklas vahele purjus peaga Audi juhtimises. Ta sai selle eest neli kuud tingimisi vangistust. Muuga on varemgi seadusega pahuksisse sattunud.

EKRE kandidaat Heiki Vilep mõisteti süüdi selles, et ta juhtis joobeseisnudis 25. juulil 2014 kella 04.53 paiku Tartu linnas Veski 3 läheduses sõiduautot Chrysler Grand Voyager. Teda karistati kolme kuu tingimisi vangistusega.

EKRE kandidaat Timo Luht mõisteti eelmise aasta septembris Tartu maakohtus süüdi vägivallakuriteos. Süüdistuse järgi läks Luht teisele mehele kallale raketipüstoliga, tekitades ohvrile pähe lahtised hulgihaavad ja verejooksu.

Kohus mõistis talle karistuseks kuus kuud vangistust tingimisi üheaastase katseajaga.

Keskerakonna kandidaat Jüri Ennok tabati 4. mail 2015 kell 10.25 autoroolist joobeseisundis. Joobes juhtimisega jäi ta vahele ka 17. november 2013 kell 08.35.

Ennok on joobes juhtimise eest kümnekonna aasta eest ka vangis istunud. Vanglast vabanedes jäi ta kiirelt uuesti vahele purjus peaga ja lubadeta sõitmisega. Isegi siis, kui ta sai vanglast lühiajalisele väljasõidule, hankis ta kohe alkoholi ja sai karistada selle eest, et läks tagasi vanglasse joobes olekus.

EKRE kandidaat Martin Karjalaine oli 15-aastasena osaline kambas, mis varastas sõiduauto Mazda, sõitis sellega ringi ja jättis maha.

2007. aasta 2. septembril, kui ta oli 19, oli Karjalaine osaline suuremast kambast, mis peksis jõhkralt mitut inimest. Üks kamba liige oli sünnipäeval peksa saanud ja järgnes kättemaks. Kõigepealt rünnati sünnipäeva asukoha juures tänaval üht meest, lüües teda rusikaga näkku. Üks lööja oli Karjalainen.

Seejärel tungis 6-8 inimese suurune kamp majja. Sünnipäeva pidanud majaperemees tõugati jõuga eest ja sisse tunginud kamp hakkas sünnipäevakülalisi jõhkralt peksma. Ohvrid said erineva raskusega vigastusi, üks neist sai ninaverejooksu ja hamba 11 krooni murru.

Peale kaklust traumapunktis lõi Karjalaine ühte ohvrit küünarnukiga. Karjalaist karistas kohus selle eest rahalise karistusega suuruses 31 600 krooni.

Teda on aastatel 2005-2006 kaks korda süüdi mõistetud joobes juhtimises. 2007. aasta peksmise eest mõisteti ta 2009. aastal süüdi. Peale seda pole teda enam kuritegudes süüdistatud.