Kolmepäevase seminari avas Erioperatsioonide Euroopa väejuhatuse ülem kindralmajor Gregory J. Lengyel, seminari korraldaja oli USAs tegutsev Ühendatud Erioperatsioonide Ülikool (Joint Special Operations University), võõrustajaks Balti kaitsekolledž (BALTDEFCOL) ning rahastajaks NATO Euroopa Erivägede väejuhatus (Special Operations Command Europe) .

Seminari sisu kohta teatas Balti Kaitsekolledž, et „kõrgema astme akadeemikud analüüsivad ja diskuteerivad valitsuste käitumise ja lähenemiste üle tuleviku relvastusele ajaloo sündmustest lähtuvalt.“

Lisaks muule programmile oli kavas ka kaks filmiõhtut, kus näidati Eesti 1924. aasta enamlikku mässukatset kajastavat “Detsembrikuumust” ja Rootsi 1980. aastatest pärit diversantidest pajatavat filmi “The Harbinger”. Kaitsekolledži teatel analüüsisid seminaril osalejad nähtud filme ning püüdsid „leida seoseid kaasaja ja tuleviku mõjudega.“ Detailsemat teavet osalised jagama ei nõustunud.

Mittekonventsionaalse Sõjapidamise seminar toimub teist korda. Esimene seminar toimus selle aasta veebruaris Poolas, Varssavis.