Tartu ülikooli kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael ütles Delfile, et poiss on paranemas. "Poisile on tehtud kolm nahasiirdamise operatsiooni ja tema ravi jätkub Tartu ülikooli kliinikumis," ütles Tael.

Kuna tegemist on üksikvanema lapsega ja lapse ema on hetkel kinnipeetav, siis tegeleb lapse hooldusõiguse küsimustega Tartu linn.

Tartu linna lastekaitseteenistuse juhataja ja lastekaitse peaspetsialisti Merle Liivaku sõnul teeb linn kohtule vanema hooldusõiguse äravõtmise avalduse, kuid ei kiirusta sellega.

"Me ei lähe kohtusse kohe vanema hooldusõigusi ära võtma ja ei kiirusta selle protsessi algatusega üleliia," sõnas Liivak.

Liivak rääkis, et töö lapsele parima hooldusvõimaluse leidmiseks käib. "Loomulikult me eelistame võimalusel asendusperet," lausus Liivak. "Aga see pere peab olema väga tugev, et lapse hooldusega nii füüsilises kui ka emotsionaalses mõttes hakkama saada."

Ta avaldas lootust, et selleks, et laps saaks rahulikult edasi elada, ei hoita tema elukäiku avalikkuse suure tähelepanu all.

Kriminaalasi on veel kohtueelses menetluses

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina sõnul on selle kriminaalasja kohtueelse menetluse raames määratud vajalikud ekspertiisid, kuid nende tulemused ei ole veel politseile laekunud.

Kostina sõnul on raske prognoosida, kui palju aega kohtueelse menetluse läbiviimine võtab. Kuni kohtueelne menetlus kestab, ei ole tema sõnul võimalik rohkem uurimisandmeid avalikustada.

Häirekeskus sai 7. detsembril kell 00.48 teate Tartus Lääne tänaval põlevast sõiduautost Mazda. Kustutustööde järel avastati sõiduki alt teibiga kinni seotud 30-aastase naise surnukeha.

Tuvastamaks võimalikult kiiresti kuriteos kahtlustatavat, kontrollisid Lõuna prefektuuri politseinikud üht Lääne tänava korrusmaja korterit, kus sõidukiomanik elas.

Korteriukse taha jõudnud politseinikud kuulsid lapse valju nutmist, tundsid samas ukse vahelt tulevat suitsu ja bensiini lõhna. Ohu tõrjumiseks otsustati päästjate abiga koheselt korteriuks maha murda.

Korterisse sisenenud politseinikud avastasid põlevast voodist leekides naise, kes hoidis süles poisslast. Politsei tõi korterist välja 3-aastase lapse ja 33-aastase Eleri, kelle meedikud haiglasse toimetasid hiljem viidi ta üle Tartu vangla haiglasse.

Naisele on esitatud kahtlustus tapmises ja mõrvakatses.