Punt ütles, et võttis baaris sõna EKRE liikmete suunal emotsiooni ajel. “Ma mäletan väga hästi seda sõnavõttu,” lisas ta. Väidetavalt lisas Punt toona juurde, et EKRE liikmed võiksid endale ka haua kaevata. Kuigi esialgu Punt seda ei mäletanud, siis hiljem nentis, et ehk nii ütles ka.

Viimastel riigikogu valimistel tutvustas Punt end Tartu linnavoliniku, üliõpilase, kodanikuaktivisti ja noorena, kelle platvormi esimene suur lubadus oli tuua parlamenti rohkem empaatiat. “Kas lammutame toimivat, loome vihkamist ja liigume läänest itta või taastame valitsuse poolt lammutatu, kaitseme oma ühiskonda mõttetu vaenu eest ja tugevdame oma positsiooni maailma tegijate seas. Minu poolt igal juhul viimane valik,” seisis Pundi tutvustuses.

Reformierakondlane Punt selgitas Delfile, et empaatia saab eksisteerida ühiste alusväärtuste korral, mis tulenevad ühiskondlikest normidest. Rohkem ei soovinud ta telefonitsi küsimustele vastata.

Andrus Punt postitas sotsiaalmeediasse avalduse, kus teatas: "Kui üks pool võib ühe hingetõmbega solvata kõiki ja kõike, siis teisel osapoolel ei ole enam võimalik lihtsalt näpuga viibutada, ohata ning enda eluga edasi minna. Mõistagi ei ole minu avaldus üleskutse või reaalne soov kellelegi liiga teha."

"Tegemist on täpselt sama kommunikatsiooniga, mida ikka ja jälle nii edukalt kasutab teine pool. Kui tõde on võõras ning faktidele vastatakse populismiga, siis normaalne debatt ongi välistatud," lisas Punt.

Punt märkis postitusse, et ta vabandab nende ees, kes leiavad, et samale tasemele langemine ei ole õigustatud. "Vabandan nende ees, kes tunnevad, et see avaldus neid negatiivselt puudutab," märkis Punt postituses. "Ohus on kõik meile seni olulised olnud väärtused. Demokraatia, vabadus ja võrdsus. Sihiks on võetud vihkamine, suletus, ebaeuroopalikkus ja õigusriigi mahavaikimine. Sõna on õnneks veel siiski vaba. Õpin toimunust. Lähen siiski kindlalt edasi, et meid kaitsta."

Andrus Punt kuulub Tartu linnavolikogus haridus-, linnavara- ja revisjonikomisjoni. Punt õpib Tartu ülikoolis riigiteadusi.