Tartu reformierakondlased ja sotsid pidasid koalitsiooniläbirääkimisi isegi nädalavahetusel. Eilsel kohtumisel leidsid nad üksmeele selles, et järgnevatel aastatel tuleb süsteemselt üle vaadata liikumisraskustega inimeste ligipääsemise võimalused avalikesse asutustesse. "Ka väikestest sammudest võib teinekord piisata, et olukorda parandada. Näiteks Tartu turuhoones saab ratastoolis inimene küll ukseni, aga see käib nii raskelt, et edasi ta iseseivalt ei pääse," rääkis Pikhof.

Samuti olid partnerid ühel meelel, et linn peab koostöös eakate ühendustega välja töötama väärika vananemise strateegia. "Et linlased rohkem ühistransporti kasutaksid, plaanime üle vaadata bussiliinide graafikud ja marsruudid - need pole alati kasutajasõbralikud. Samuti on selge, et ühistuid peaks aitama parkimiskohtade väljaehitamisel, et jääks piisavalt ka tänava- ja hooviruumi," lisas Pikhof.

Kuigi üldiselt on kõnelused sujunud hästi ja ühisosa leidmiseks on sotsid ja reformikad teinud ära suure töö, on teemasid, milles pole veel üksmeelt leitud. Lauale on jäänud küsimus, kuidas teha sotsiaalhoolekandeteenused rohkematele kättesaadavaks.

"Meie tahame, et teenuse hind oleks kindel summa või protsent pensionist, aga igal juhul peaks see olema eakale taskukohane. Praegu on linna ja erasektori koduteenuste hindades suured käärid ja nendele, kes abi väga vajaksid, ei pruugi see kättesaadav olla," ütles sotside Tartu piirkonna juht.

"On ka teisi teemasid ja probleeme, kus oleme pikemalt peatunud ja vaielnud. Üks on aga ühine - mõlemal on soov lahendada tänane punnseis linnavalitsuses ja normaalselt edasi minna. Et jääks kõlama see, mis tartlaste jaoks tegelikult oluline on, mitte erakondlike poliittülide klaarimine," sõnas Pikhof.

Ka reformierakondlasest linnapea Urmas Klaas ütles kolmapäeval Delfile, et ühisosa sotsidega paistab olevat küll. "Teeme nii tempokalt kui võimalik ja nii kaua kui peab. Meie vestlused on asjalikud, eesmärgid sarnased ja ühisosa suur. Töötame selle nimel, et Tartu saaks väga hea koalitsioonilepingu," sõnas Klaas.

Pikhof avaldas täna lootust, et kõnelustega jõutakse tuleval nädalal lõpule. Edasi tuleb erakondade liikmetel plaan heaks kiita.