Laurson lausus Delfile, et enamikus punktides on üksmeel saavutatud. Linnaeelarve jääb tasakaalu, ent sellest hoolimata lubatakse võimalikult kiirelt avada raudteejaam, alustada ringtee silla ehitamist, kodualune maamaks vähendatakse juba järgmisel aastal poole peale, samuti tahaks IRL kompenseerida 30 euro eest aastas pensionäridele retseptiravimeid ja hambaravi, ent selles kokkulepet veel pole.

Lubadused ei lõppe sellega. IRL tahaks eksperimendi korras avada ka kaks linna läbivat tasuta bussiliini, et vaadata, kas need vähendaksid koormust teistelt liinidelt. Mis kolme kuni kuue kuu pikkuse eksperimendi tulemusel saama peaks, pole Laursoni sõnul aga kokku lepitud.

Võimu jagamisel on kokkulepe, et volikogu esimehe koht läheb IRLile. Kas sellele kohale saab Laurson ise, ei soovinud ta veel kommenteerida ning ta jättis ka vastamata küsimusele, kas ta üldse võtaks selle koha vastu, kui talle seda pakutaks.

Lisaks saab IRL kaks abilinnapea kohta, ent millised täpselt, pole veel teada, sest linnavalituses kaotatakse üks abilinnapea koht ja linnavalitsuse struktuuri tehakse natuke ümber.

Kuidas on aga võimalik lubada samal ajal tasakaalus eelarvet ja magusaid lubadusi? Laursoni sõnul pole nende vahel konflikti, sest näiteks 30-eurone retseptiravimi kompensatsioon pensionäridele tähendab tervemaid pensionäre ja seetõttu vähenevad linna muud kulud pensionäridele.

Koalitsioonilepingu loodavad Reformierakond ja IRL alla kirjutada enne neljapäevast linnavolikogu istungit.