Tartu Ülikooli rektori professor Alar Karise sõnul on Kersti Kaljulaid nõukogu esimehe kohale hea valik, sest TÜ endise kuratooriumi liikmena on tal selge arusaam ülikooli toimimisest ja juhtimisest.

„Tänaseks toimunud ülikooli mõlema uue juhtimiskogu istungite tulemusena on paika saanud nende töökord ja edasine ajakava. Mul on hea meel, et nii senati kui ka nõukogu istungid on alanud sisuliste ja konstruktiivsete diskussioonidega. Nende kahe juhtimisorgani funktsioonid ja vastutus on täiesti erinevad, aga mõlemal seisab lähiajal ees üks tööülesanne: senatil tuleb vastu võtta ja nõukogul kinnitada ülikooli põhikirja muudatused,“ ütles Karis.

Ülikooli nõukogu vastutab ülikooli pikaajalise arengu eest, otsustades muu hulgas laenu- ja kinnisvaraküsimused ning võttes vastu ülikooli eelarve. Nõukogu koosseisu kuulub 11 liiget: TÜ poolt esitatud Toomas Asser, Toivo Maimets, Peeter Saari, Jüri Sepp ja Paul Varul, Eesti Teaduste Akadeemia esitatud Kari Olavi Raivio ning haridus- ja teadusministeeriumi poolt esitatud Kaja Tael, Toomas Kiho, Kersti Kaljulaid (esimees), Vahur Kraft ja Aku Sorainen.

Nõukogu koosseisu kinnitas viieks aastaks vabariigi valitsus läinud aasta 22. detsembril. Nõukogu järgmine istung toimub veebruaris.