Senat kaalub nõukogu poolt esitatud nimevariante reedesel istungil, mille järel otsustab nõukogu põhikirja kinnitamise.

Nõukogu pakkus senatile kaalumiseks välja võimalikud nimelahendused:
1) Instituut võib akadeemilise üksusena kasutada oma nimes sõna „teaduskond“;
2) Pikendatakse loodavate teaduskondade nimesid, nt sotsiaalteaduskonna asemel oleks uus nimi „õigus- ja sotsiaalteaduskond“;
3) Suurte teaduskondade asemel tulevad nimetusena kasutusele valdkonnad, mille allüksusteks jääksid instituudid või teaduskonnad ja kolledžid;
4) Sotsiaal- ja humanitaarteadused moodustavad valdkonnad ning loodus-, reaal- ja arstiteadused moodustavad nimetusena teaduskonnad.

Nõukogu esimehe Kersti Kaljulaiu sõnul toetas nõukogu üksmeelselt ülikoolis plaanitavaid muudatusi, mis ühtlustavad akadeemiliste üksuste teadus- ja õppetöö sisu ning mahtu.

"21. sajand on interdistsiplinaarsuse sajand, kus peaksid olema kadunud barjäärid eri õppevaldkondade vahel. Sellest muudatusest võidaksid eeskätt tänased ja tulevased tudengid, sest tulevikuharidus peaks olema võimalikult laiapõhjaline ning tudengite hariduslikke eeldusi enim arvestav,“ täpsustas Kersti Kaljulaid.

Ülikooli senati järgmine istung toimub sel reedel, mil tehakse muuhulgas otsus nõukogu poolt soovitatud nimelahenduste osas. Seejärel on ülikooli nõukogul aega 30. juunini, et senati poolt vastu võetud põhikiri kinnitada. Senat võttis põhikirja vastu 17 poolt- ning 3 vastuhäälega tänavu 30. mail.